alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";

Mesec kulture in pustnih norčij. Proslava, pustno rajanje, pustni sprevod. Povabilo otrok iz najstarejše skupine na njihove predstavo. Gibanje na svežem zraku. To so bile dejavnosti, kjer smo se v vrtcu združevali, jih izvajali skupaj. Potem pa še počitnice, v tem času je bilo v vrtcu manjše število otrok, bilo je več časa za igro in medsebojno druženje.

Poleg tega so se otroci iz skupine »mucki« seznanjali s pravljico Zimski prijatelji, z zimskimi oblačili, sestavljali so 3D in 2D snežaka, veliko peli, plesali, izvajali gibalne vaje na različnih poligonih in hodili na sprehode, poslušali pravljico v knjižnici … V skupini se jim je pridružila praktikantka 3. letnika Srednje vzgojiteljske šole na Jesenicah in z otroki izvajala različne dejavnosti. Tako so se otroci navajali tudi na novo osebo v skupini in nove pristope.

»Čebelice« so se v sklopu celoletnega projekta v tem mesecu poleg ostalih dejavnosti posvetili moki in kruhu. V mlinu so si ogledali mletje žit in tako so pridobili moko, da so si lahko spekli svoj kruh. Ustvarjali so z moko, slanim testom, obiskali eko kmetijo, se naučili pesmico o kruhku in tudi v knjižnici izvedli dejavnost v povezavi s kruhom. V povezavi z eko projektom pa so iz odpadnega materiala izdelali izdelek z naslovom Bravo gasilci, ki krasi naš eko kotiček na stopnišču.

Predšolski otroci iz skupine »medvedki« so poleg kulture v tem mesecu spoznavali tudi lutke – s temo Od lutke do predstave so se res spoznali s celotnim procesom: izdelovali so lutke, si v skupini pripravili lutkovni kotiček, naredili in pripravili celotno sceno za predstavo, vadili za predstavo in nas na koncu povabili na lutkovno predstavo z naslovom Grad Gradiček. Obiskali so tudi knjižnico z namenom, da kaj novega izvejo o lutkah. Tudi v njihovi skupini se jim je pridružila praktikantka 3. letnika Srednje vzgojiteljske šole na Jesenicah in z otroki izvajala različne dejavnosti.