alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";

SKUPNE DEJAVNOSTI

  • Kulturna prireditev ob Prešernovem prazniku (vsaka skupina se je predstavila z eno točko)
  • Postavitev »Prešernovega« kotička (skupni plakat o Prešernu)
  • Srčkov ples
  • Krašenje vrtca s pustno dekoracijo
  • Pustni nastop v Psihiatrični bolnici Begunje
  • Obisk v knjižnici
  • Nastop na prireditvi za Sklad vrtca

DEJAVNOSTI PO SKUPINAH

Otroci v skupini » polžkov« so spoznali dve novi pravljici, igrali so se Spomin, iskali pare živalim, barvali rokavičke in srčke, razgibavali so se v telovadnici in spoznavali stare predmete ter poslušali o F. Prešernu in himno.

V »metuljčkih« so praznovali rojstni dan, se igrali družabne igre, navajali so se na hojo v parih brez vrvice, prepevali pustne pesmi, spoznavali led, se igrali na snegu in se učili pravilno kašljati, kihati in umivati roke.

»Murenčki« so se seznanili z novo didaktično igro s področja matematike, obnavljali so zgodbico s pomočjo časovnega traku, iskali predmete iz knjige in ugotavljali, čigavi so, ogledali so si lutkovno predstavo v izvedbi strokovnih delavk, izdelovali pustna očala, avtorsko delo Karline – Poštar Pepe.

V skupini »čebelic« so se naučili deklamacijo, risali s svinčnikom Prešerna, praznovali dva rojstna dneva, se igrali igre za ugotavljanje od kod prihaja glas, so se masirali v parih, se učili izštevanke, so izdelovali pustne maske iz das mase, se igrali družabne igre in se spoznali z origamijem. Pogovarjali so se o kronavirusu, kako se umiva roke in kašlja.

V »pikapolonicah« so nadaljevali s predstavitvijo knjig za Veselega bralčka, praznovali so rojstne dneve, praktikantka Ema je izvedla nastop, izdelovali so pustno dekoracijo, izvajali grafomotorične vaje.