alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";

Knjiga je prijatelj, ki nikdar ne razočara. 

Izhodišče za dejavnosti v mesecu kulture je bil kulturni praznik v povezavi z vrednoto spoštovanja dediščine in kulture naroda.

V torek, 5. 2. 2019, je kulturno prireditev vodila ga. Nina Turk, nastopajoči: otroci Glasbene šole Radovljica z glasbili in baletom. V istem tednu so nam citrarke Glasbene šole Jesenice predstavile zanimiv inštrument ter pokazale, kaj vse lahko zaigrajo nanj.

KULTURNA PRIREDITEV IN CITRARKE

Ponosni smo, da smo za prepevanje pesmi Čebelar v vseslovenskem pevskem (slovenski tradicionalni zajtrk) prejeli nagrado – dve skupini bosta lahko obiskali Čebelarski center v Lescah.

V kulturnem mesecu smo se pogovarjali in izdelovali plakate o dr. Francetu Prešernu, prebirali njegova dela, risali njegove portrete, poslušali ljudske pravljice in prepevali slovenske ljudske pesmi, državno himno, izobesili slovensko zastavo in le-te iskali tudi na sprehodih po Radovljici. Državne simbole (zastava, grb, himna) smo spoznavali preko različnih dejavnosti ter se pogovarjali o življenju »nekoč«.

ZASTAVE

Skupina Miške je sestavila svojo zgodbo o bolni miški Miki, v skupinah pa so se pojavljale tudi različne lutke in mali instrumenti, otroci v vrtec prinašajo knjige za bralno značko ter svoje najljubše zgodbe.

MOJA NAJLJUBŠA KNJIGA                                                   MUZICIRAMO

LUTKOVNE PREDSTAVE

Obiskali smo pravljične ure v knjižnici. Otrokom skupin Miške in Polžki je v Domu starostnikov dr. Janka Benedika »babica Mija« prebrala pravljico, Pošta pa je gostila otroke skupine Veverice.

ODDAJA PAKETA NA POŠTI                                              V KNJIŽNICI

PRAVLJICE NAŠIH BABIC                                       VZAJEMNO SI POLEPŠAMO DAN

Zamudniki januarske teme – kužki in vodniki šole Hammer team – so nas obiskali 6. 2. 2019 in nam predstavili vaje poslušnosti, kako skrbeti za pse in kako jih učiti. Iz Zavetišča Horjul so se nam prijazno in iz srca zahvalili za pomoč v obliki nabranega materiala – ga. Jana je z njim kar 5x napolnila avto.

OBISKI KUŽKOV

Sodelovali smo v projektu »Podari modro srce – Nivea« ter s tem nadaljevali in nagradili januarsko dobrodelnost.

Dne 20. 2. 2019 nam je donacija družbe Petrol, omogočila ogled zanimive baletne predstave Samorog v izvedbi Baletne šole Moj klub z Bleda.

PREDSTAVA SAMOROG

Mesec je minil v duhu intenzivnih priprav za nastop na prireditvi Dan vrtca »Podarimo si objem«. Učili smo se bans Iz Radovljice smo mi in pesmice Mamica je kakor zarja. S pomočjo družin smo zbrali 2.185,30 €, ki jih bomo namenili za izvedbo gibalne otroške animacije »Iskanje skritega zaklada z maskoto Veseli zakladko«.

Zobna sestra nas je učila o pravilni zobni higieni, starši pa dopoldne predstavljali svoje poklice in hobije (glasbeniki, Kitajska). Skupina Polžki je v vrtec povabila dedke in babice, da so skupaj preživeli drugačen dan.

OBISKI STARŠEV

ZOBNA SESTRA

Učili smo se novih pesmi, starih iger (dan – noč, Abraham `ma sedem sinov, Gnilo jajce, Mačka in miš, Kdo se boji črnega moža …) in se igrali socialne igre. Povezali smo se med skupinami za Srčkov ples. Ni nam manjkalo telovadbe, gibanja na igrišču in sprehodov, pa tudi na sprostitvene igre, masaže, jogo in zdravo osvežitev nismo pozabili.

SPROŠČANJE                                                                  POMARANČNI SOK

SPREHOD Z VRVICO                                            SRČKOV PLES

SRČKOV PLES

Šivali so otroci, pa tudi nekatere strokovne delavke smo se udeležile popoldanskih delavnic šivanja pod vodstvom ge. Anke Nardin – nastajali so zanimivi izdelki: toaletne torbice, nahrbtniki, torbice, peresnice, trakovi za ušesa …

V tem mesecu so bile vse skupine enote hospitirane s strani ravnateljice in pomočnic ravnateljic – opazovale so naše vodene dopoldanske dejavnosti.

RAZVRŠČANJE PO BARVAH

V času zimskih počitnic (25. 2. – 1. 3.) smo se družili med seboj in sklepali nova prijateljstva.

Poročilo za mesec februar 2019 v enoti čebelica

  • Preko zgodbice Živali pri babici Zimi (dramatizacija v izvedbi strokovnih delavk skupine) in igre z oblačili smo otroke spodbujali k prvim začetkom samostojnosti – poudarek na oblačenju.
  • Igrali smo se prstne igre in bibarije ter prepevali pesmice ob spremljavi otrok na ritmične instrumente.
  • Izdelali smo srčke iz slanega testa in zaplesali na »Valentinovem plesu«.
  • Na igrišču vrtca Radovljica smo si ogledali predstavitev šolanja psov – Hammer team.
  • Obiskalo nas je nekaj otrok iz vrtca Kamna Gorica, s katerimi smo se družili in igrali v prijetnem vzdušju.
  • Z »avtobuski« smo se vsakodnevno podali na raziskovanje Radovljice.
  • Na Obli Gorici smo se igrali z naravnim materialom in prisluhnili petju ptic.

ZGODBA ŽIVALI PRI BABICI ZIMI                         PRVIČ NA IGRIŠČU ENOTE ČEBELICA

Z “AVTOBUSKI” NA POTEPU                                      IGRA IN GIBANJE NA OBLI GORICI

V ŠPORTNEM PARKU