alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Mesec maj je mesec, ko narava zacveti v polnem razmahu, zato smo tudi v vrtcu tej temi posvetili največ pozornosti. Raziskovali in opazovali smo gozd in travnik s travniškimi rastlinami in živalmi. Kalili smo semena na različne načine, spremljali rast semen in spoznavali, kaj vse rastline potrebujejo za rast. Spoznavali smo čebele in njihov pomen, si ogledali čebelnjak, s hišniki na igrišču posadili podarjeno javorjevo drevo, posejali semena na naše grede ter na temo pomlad likovno in glasbeno ustvarjali (risbe z motivi travnika, čebel, metuljev, cvetja …). Izvajali smo  živalsko jogo, meditacijo Drevo in izdelali igrače iz odpadnega materiala.

V dveh skupinah smo gostili starše, ki so predstavili svoje poklice. Uživali smo ob obisku očeta pilota,  mamice naravovarstvenice, ki je predstavila tri gozdne živali (volk, medved in ris) ter mamice zdravnice.  S pomočjo staršev smo ustvarili plakat na temo travnik in travniške živalice. Obiskala nas je  čebela Špela. V eni od skupin so bili na obisku stari starši. Skupaj smo se ob svetovnem dnevu gibanja odpravili na sprehod. V drugi skupini je ena od mamic predstavila družinsko potovanje po Albaniji. Skupine drugega starostnega obdobja je v okviru projekta Vzgoja za zdravje obiskala medicinska sestra, nam povedala zgodbico ter nas naučila deklamacijo, ki jo lahko deklamiramo ob temeljitem umivanju rok. Z obiski še ni bilo konec, saj so na naše igrišče prispeli vojaki slovenske vojske in predstavili vojaško opremo in dve njihovi vozili. Od poklicev so eni bolj podrobno spoznavali tudi poklic frizerja, nekateri pa smo imeli priložnost spoznati očeta padalca, ki smo ga ob izvajanju skoka obiskali na Letališču Lesce.

V mesecu maju je na starem trgu potekala prireditev Evropska vas, kjer smo program popestrili s petjem in si na stojnicah ogledali predstavitve držav članic Evropske unije. To pa niso bile edine stojnice, ki smo si jih ogledali, saj je Zdravstveni dom Radovljica tudi letos pripravil stojnice, na katerih so ozaveščali ljudi o zdravju in preventivi.  

Tudi ta mesec so nam knjižničarke  v knjižnici pripravile zgodbe in delavnice na želeno temo.

Starejše skupine smo reševale naloge za Cici veselo šolo in  se odpravile na zaključne izlete, mlajši pa smo si ob zaključku šolskega leta ogledali predstavo Mišek Bami.  Odšli smo v ZOO Ljubljana in v  Biotehniški center Naklo, kjer smo sušili jabolčne krhlje in si med krajšim sprehodom ogledali njihove živali. Izpolnjevali smo tudi naloge za projekt oziroma knjižico Mali sonček.

Dostopnost