alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V mesecu maju so nas v vrtcu obiskali dedki in babice, s katerimi smo se odpravili iskat palčke in se družili ob prebiranju pesmic. Vsi skupaj smo se družili ob zvokih harmonike in petju pesmic, ki nam jih je prišel zaigrat dedek praktikantke. Obiskala pa sta nas tudi zobni asistent, ki nam je skozi zgodbico z lutko predstavil ustrezno skrb za zobe in ustno votlino, in medicinska sestra, ki  nam je predstavila, kako si pravilno umijemo roke.  V vseh skupinah smo praznovali rojstne dni in ob lepih sončnih dnevih hodili na izlete.  

Naši najmlajši otroci iz skupine Sončki so se ob slikanici seznanili z zgodbico Zelo lačna gosenica ter gosenico tudi izdelali. Ustvarili pa so tudi pisan cvetoči travnik. V skupini Polžki so prebirali knjige, ki so jih otroci prinesli od doma. Igrali so se tudi gibalno igro Vlak in izdelali lepljenko.

Otroci iz skupine Metulji so opazovali in spoznavali ptice in njihove lastnosti. Ugotavljali so, katere ptice letijo in katere ne. Spoznali so njihov življenjski cikel in jih razvrščali po različnih lastnostih.

V skupini Murni je bila rdeča nit v mesecu maju žoga. O njih in njihovih lastnostih so se pogovarjali in na to temo prebirali različne zgodbice, barvali pobarvanke s temperami, ustvarili žoge iz plastelina  in ugotavljali, kje se skriva žoga – v, nad, pod, spredaj, zadaj, zraven – in se tako seznanjali s predlogi.

Otroci iz skupine Čebelice so imeli matematični maj. Ob različnih sredstvih so se seznanili z različnimi oblikami (kvadrat, pravokotnik, krog, trikotnik). Iskali in razvrščali so predmete določenih oblik v igralnici in naravi. Iz različnih likov so sestavili risbe (mesto, hiše, deklico in dečka, različne živali in rastline), različne oblike pa so tudi odtisnili na papir, da so nastale abstraktne umetnine. 

Najstarejši otroci iz skupine Pikapolonice so se pred odhodom v šolo preizkusili v vožnji s kolesom ter izvedli tečaj rolanja. Obiskala jih je tudi mamica deklice iz skupine in jim predstavila  inštrumente – različne flavte. Obiskala jih je tudi učiteljica 1. razreda in jim predstavila poklic učiteljice in jih seznanila z nekaterimi nalogami, ki jih bodo imeli v 1. razredu.

Otroci iz skupin Pikapolonice in Čebelice so na igrišču izvedli predajo ključa.

Dostopnost