alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";

V prazničnem decembru …

… spoznavamo pravljico Nekega zimskega dne (in še druge) in s tem povežemo naše ustvarjanje kap, rokavičk, ježkov, snežakov … Izdelamo veliko okraskov za igralnice, smrečice in voščilnice v najrazličnejših tehnikah. Skupina Ribice za svoje prijatelje pripravi dramatizacijo zgodbe Rokavička.
Družimo se med skupinami in obiščemo praznični »kino«. Povezujemo se tudi z lokalno skupnostjo – raznosimo voščilnice vsem, s katerimi sodelujemo in obiščemo igrico otrok OŠ A. Janše »Zakaj je smreka tudi pozimi zelena«.

 IGRICA V OŠ A. JANŠE

 ROKAVIČKE TAKE IN DRUGAČNE

SKUPNO KRAŠENJE SMREČIC, IGRALNIC

RAZNOS VOŠČILNIC

DRAMATIZACIJA “ROKAVIČKA” 

Prepevamo zimske in praznične pesmice, obišče pa nas tudi pianist g. Stajnko. Petrol (bencinski servis Radovljica) nam donira 200 eur za predstavo po izbiri. Otroci skupine Zajčki okrasi smrekico v občinski stavbi, Miklavževo vrečko dobrot pa jim nesejo Medvedki. Skupina Kužki spoznava poklic peka in z njim skupaj speče žemljice, eden od dedkov pa predstavi poklic policista otrokom skupine Zajčki.

 DONACIJA PETROLA

 OČKA – PIANIST NA OBISKU

OBISK DEDKA POLICISTA

 KRAŠENJE SMREČICE Z ŽUPANOM

Spomnimo se na ptice pozimi in na obrezana drevesa obesimo ptičjo hišico s semeni. Sami pa se posladkamo s piškoti, ki jih sami spečemo.

DIŠI PO PIŠKOTIH

Nekaj snega poskrbi za veselo igro, kepanje in izdelavo snežakov na igrišču. Cel mesec pa telovadimo, rajamo in plešemo ter obiskujemo praznično okrašeno staro mestno jedro. Prav posebej slavnostno pa zaplešemo pred božičem.

OKRAŠENO MESTNO JEDRO

TELOVADNA URA NA PROSTEM

 IGRE NA SNEGU

SLAVNOSTNI PLES IN SLAVNOSTNO KOSILO

Pišemo pisma dobrim možem in se jim tudi zahvalimo za pozornosti, ki so nam jih prinesli. Obiščeta nas Miklavž pa dedek Mraz in z njim čarovnik Toni.

MIKLAVŽEVANJE

DEDEK MRAZ 

Redno sodelujemo s knjižnico, obiščemo pravljično sobo, kino ali pa le-ta obišče najmlajše kar v vrtcu.

KNJIŽNIČARKA NA OBISKU

Posamezne skupine v svojo sredino povabijo dedke in babice in z njimi preživijo lepo dopoldne. Prav posebno popoldne pa preživimo v krogu družin na novoletnem srečanju v Linhartovi dvorani na bazarju in predstavi Pepijev ježek.

OBISK STARIH STARŠEV

Po posameznih skupinah nas obiskujejo in se z nami igrajo praktikantke.

Vse skupaj želimo mirne praznike in vse dobro v prihajajočem letu!